Woda San Pellegrino naturalnie gazowana

  • Wysokogatunkowa naturalnie gazowana woda mineralna ( bez dodatku CO2)
  • Nie posiada żadnego rozpraszającego zapachu oraz charakteryzuje się wysoką zawartością delikatnych, drobnych bąbelków.
  • Jest rekomendowana przez Międzynarodowe i Polskie Stowarzyszenie Sommelierów do degustacji wykwintnych win
  • Znana już od czasów starożytnych ze swych własności leczniczych
  • Woda termalna bogata składniki mineralne (1043 mg/l) mające dobroczynny wpływ na zdrowie człowieka.
  • KLIKNIJ W JEDEN Z POWYŻSZYCH PRODUKTÓW I ZOBACZ SZCZEGÓŁOWY OPIS WODY MINERALNEJ SAN PELLEGRINO

S.Pellegrino woda

San Pellegrino to najwyższej jakości naturalnie gazowana woda mineralna. Wyróżnia ją wyjątkowy i niezwykle orzeźwiający smak, który został zamknięty w szklanej butelce tak, aby trafić do Państwa rąk w niezmienionej formie.

S. Pellegrino to marka, która istnieje na rynku już od 1899 roku oraz cieszy się międzynarodowym uznaniem. Produkty tej firmy są unikalne, bogate w liczne składniki mineralne oraz posiadają niezwykle orzeźwiający smak.

Walory zdrowotne wody San Pellegrino

Nieodzownym atutem wody San Pellegrino są jej właściwości prozdrowotne. Pomaga ona bowiem w leczeniu mikrouszkodzeń organizmu pochodzących z aktywnego trybu życia i nadmiernego stresu. Ponadto woda naturalnie gazowana doskonale pobudza procesy metaboliczne, wspiera oczyszczanie jelit i ma właściwości moczopędne, czym znowu pomaga organizmowi oczyścić się z toksyn.

Produkt najwyższej jakości

Jakość wody mineralnej ściśle zależy od źródła, z którego pochodzi oraz charakteru warstwy wodonośnej. Podobnie jak wino, naturalne wody mineralne mają więc unikatowy smak w zależności od miejsca wydobycia. S. Pellegrino jest wydobywane ze źródeł znajdujących się w Val Brembana w dzielnicy San Pellegrino Terme, u podnóża Alp włoskich w pobliżu Bergamo (Lombardia).

Woda S. Pellegrino to jeden z najbardziej znanych i lubianych na całym świecie włoskich produktów. Dzieje się tak nie tylko ze względu na jego ugruntowaną markę i niepowtarzalny smak, ale przede wszystkim przez wyróżniającą się wysoką jakość produktu. Każda osoba, która uczestniczy w procesie produkcji posiada bowiem nie tylko odpowiednie kompetencje, ale przede wszystkim pasję.

Woda ta od lat słynie ze swoich walorów smakowych oraz właściwości prozdrowotnych, jednakże w głównej mierze jest kojarzona z żywotnymi i długowiecznymi pęcherzykami powietrza, które masują nasze podniebienie niczym delikatny, acz bardzo puszysty krem. Lekko słonawy posmak oraz właściwa kwasowość napoju skutkuje natomiast wrażeniem całkowitego orzeźwienia, a także z powodzeniem zaspokoi nawet największe pragnienie.

Cały proces butelkowania odbywa się wewnątrz jednej z najbardziej zaawansowanych technicznie fabryki w Europie. Produkcję rozpoczęto już w roku 1899 i wtedy właśnie narodziło się San Pellegrino. Jedynie pięć lat później udoskonalono fabrykę do tego stopnia, iż każdego dnia powstawało 50 000 sztuk gotowego produktu.
Wodę San Pellegrino należy przechowywać w chłodnym miejscu pozbawionym intensywnych, obcych zapachów. Ponadto warto chronić produkt przed zbytnim nasłonecznieniem bądź przemrożeniem. Stosując się do tych wskazówek mogą mieć Państwo pewność, że woda zachowa swój oryginalny i wyjątkowy smak spełniając oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Sposób podania

Woda San Pellegrino na swój własny, acz genialny sposób nie posiada jakiegokolwiek rozpraszającego zapachu. Mrowi za to delikatnie kubki smakowe, pozwalając pijącemu cieszyć się uczuciem wyjątkowej świeżości, a wszystko to jest zrównoważone odpowiednią kwasowością wody. Natomiast wysoka zawartość minerałów sprawia, że napój pozostawia po sobie bardzo przyjemny posmak w ustach.
Pita małymi łyczkami na przemian z winem, może mieć wpływ na jego smak poprzez minerały, teksturę i właściwą sobie kwasowość. Ten proces nazywany jest komplementarną harmonizacją. Jedzenie i wino współdziałają, aby nadać różne właściwości smakowe poprzez oddziaływanie na siebie nawzajem. Podczas posiłku woda służy bowiem przede wszystkim do oczyszczania podniebienia w celu zwiększenia interakcji pomiędzy żywnością i winem. Fundamentalną kwestią jest fakt, iż smak wody, wina oraz żywności nie powinny przeważać jedna nad drugą. Dlatego właśnie woda S. Pellegrino jest przeznaczona do parowania z mocnym i pełnym smaku winem bogatym w garbniki. Dzięki takiemu dopasowaniu żaden z płynów nie koliduje ze sobą w smaku. Ponadto napój doskonale komponuje się z aromatycznymi potrawami o głębokim i wyrazistym smaku.

Butelka o smukłym i ładnym kształcie jest wyrafinowana, elegancka i nowoczesna, przy jednoczesnym zachowaniu tradycyjnych wartości. Szklana wersja San Pellegrino świetnie odnajdzie się w każdej restauracji, kawiarni czy też hotelu na całym świecie. Ponadto doskonale pasuje do konferencji biznesowych oraz oficjalnych rodzinnych przyjęć, takich jak np. wesele.