PERRIER – NATURALNIE GAZOWANA WODA MINERALNA

Unikalna kompozycja składników mineralnych nadaje wodzie Perrier charakterystyczny, niepowtarzalny smak. Sommelierzy wody najczęściej opisują go jako czysty, świeży, radosny oraz pełen osobowości.

Perrier to fantastyczna mieszanka wiecznie modnej klasyki z nutką szaleństwa. Klasyka w przypadku wody Perrier to jakość, wyjątkowy smak, niezmienność kształtu i kolor butelki. Szaleństwo to bąbelki pochodzące z naturalnego źródła oraz gwarancja świeżości i dobrej zabawy.

Źródło wody Perrier

Źródło, z którego pochodzi woda Perrier, powstało przed ponad 100 milionami lat i bije w południowej Francji, nieopodal małej miejscowości Vergeze, w Prowansji. Harmonijne połączenie składników mineralnych i naturalnego gazu sprawia, że woda ma wyjątkowy, świeży i czysty smak. Prawdopodonie to właśnie ono sprawia, że woda Perrier jest najbardziej rozpoznawaną naturalnie gazowaną wodą mineralną na świecie.

Historia wody Perrier sięga Cesarstwa Rzymskiego

Źródło zostało odkryte w okresie Cesarstwa Rzymskiego, kiedy to Hannibal, w 218 roku przed naszą erą, razem ze swoją armią zatrzymał się przy źródle, by przygotować się do walki z Rzymianami. Prawdopodobnie to właśnie żołnierze tej armii byli pierwszymi, zapisanymi w historii konsumentami wody, nazwanej wiele wieków później Perrier.

Swoją nazwę woda zawdzięcza doktorowi Perrier, który w 1891 roku odkrył szczególne cechy tej wody. Woda Perrier błyskawicznie podbiła serca smakoszy. Charakterystyczna zielona butelka rozpoznawana jest przez bywalców modnych klubów, imprez i wytwornych restauracji w ponad 140 krajach na całym świecie.

Symbol Francji

Obecnie woda Perrier to, obok wieży Eiffla i kreacji Chanel, jeden z największych symboli Francji. Charakterystyczna zielona butelka przez wielu kojarzona jest z glamourem najmodniejszych klubów i luksusem restauracji, gdzie dzięki wodzie Perrier nawet najzwyklejsze danie nabiera wyjątkowego smaku.

Wysoko gatunkowa, naturalnie gazowana woda mineralna ( bez dodatku CO2)
Woda Perrier podawana jest jako aperitif w najlepszych hotelach, restauracjach i kawiarniach na całym świecie.
We Francji “woda mineralna” oznacza wodę, która pochodzi z podziemnych złóż, jest bakteriologicznie zdrowa oraz jest butelkowana , tak jak jest wydobywana, bez żadnych dodatków.
Nie zawiera cukru, kofeiny i kalorii,
Zawiera tylko naturalny dwutlenek węgla zawarty w wodzie (7g / l).
Jest to woda o stabilnym składzie i właściwościach zdrowotnych
Jest ona certyfikowana przez francuską Akademię Medyczną oraz Ministerstwo Zdrowia.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *